Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Ισπανία: Κατάσταση πολιορκίας στην Καταλονία – Σε θέσεις μάχης με τρακτέρ η πολιτοφυλακή – Πράσινο φως από Ραχόι για επέμβαση Αστυνομίας και Στρατού



Καταλονία, ώρα μηδέν: Φόβοι για ξέσπασμα βίας στο αυριανό δημοψήφισμα μετά τις συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και το τελεσίγραφο από Μαδρίτη:
«Αν δεν φύγετε μέχρι τις 6:00 αύριο, θα συλληφθείτε».




Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι 1.300 από τα 2.315 σχολεία που θα λειτουργούσαν ως εκλογικά τμήματα στην Καταλονία, έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία.
Τα υπόλοιπα περιφρουρούνται από Καταλανούς.

Parents occupy Catalan schools to protect vote
https://apnews.com/5836188598eb45aa8c6a9a1dfa842f51/The-Latest:-Parents-occupy-Catalan-schools-to-protect-vote


Ένας δικαστής χθες, διέταξε την Google να κατεβάσει την εφαρμογή που έδινε πληροφορίες σχετικές με το απαγορευμένο από την ισπανική κυβέρνηση δημοψήφισμα, για την ανεξαρτησία, που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί αύριο στην Καταλονία.

Το «ποτάμι» που έχει ξεχυθεί στην Καταλονία δύσκολα θα γυρίσει πίσω.












Χιλιάδες αστυνομικοί, στρατιώτες αλλά και απλοί πολίτες της Μαδρίτης είναι έτοιμη να υπερασπιστούν την ενότητα της χώρας.




Ομως οι Καταλανοί τραγουδούν τον δικό τους ύμνο προς την ανεξαρτησία και δείχνουν αποφασισμένοι.





Η αντιπαράθεση Μαδρίτης και των αυτονομιστών της Καταλονίας είναι μια από τις χειρότερες κρίσεις που έχει περάσει η Ισπανία μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1975 μετά τον θάνατο του Φρανσίσκο Φράνκο.


Φωτογραφiες  (AP)  Assosiated Press 
Πηγες

https://apnews.com
www.theguardian.com/world/2017/sep/29/catalan-referendum-independence-vote
www.pentapostagma.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου