Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Στους δρόμους κάτοικοι των Βασιλικών κατά της δημιουργίας hot spot και τι υπαρχει διπλα?????





Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι των Βασιλικών Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή τους.
Με πανό στα χέρια, τα οποία αναγράφουν «Όχι άλλη υποβάθμιση της περιοχής», κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης– Πολυγύρου και συγκεκριμένα στη διασταύρωση της Σουρωτής.
Από τις 11 το πρωί και για περίπου μισή ώρα έκλεισαν τον δρόμο, ενώ στη συνέχεια παρέμειναν στην περιοχή χωρίς όμως να εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.
Και χθες, Σάββατο, κάτοικοι των Βασιλικών πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ίδιο σημείο.
http://www.topontiki.gr/article/171692/stoys-dromoys-katoikoi-ton-vasilikon-kata-tis-dimioyrgias-hot-spot


ΚΑΙ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ?????

Η γυναικεία Ιερά Μονή (ή Ιερό Ησυχαστήριο) είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, ενώ είναι στο πανελλήνιο γνωστή γιατί υπάρχει σ' αυτήν, δίπλα στο Καθολικό, ο τάφος του μακαριστού Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.
Οι μοναχές του μοναστηριού της Σουρωτής είχαν πνευματικό καθοδηγητή τους τον Γέροντα Παΐσιο. Ο Όσιος Γέροντας Παϊσιος κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου 1994. Έκτοτε, κάθε χρόνο στις 11 προς 12 Ιουλίου, στην επέτειο κοιμήσεως του Γέροντος, τελείται αγρυπνία στη μονή με συμμετοχή χιλιάδων πιστών από όλη την Ελλάδα, ακόμα και το εξωτερικό.

Στο εντυπωσιακό αγιορείτικο Καθολικό βρίσκονται τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου. Η μονή ιδρύθηκε το 1972 και έχει περίπου 60 μοναχές.
Το Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου βρίσκεται στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, κοντά στα Βασιλικά και ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Κασσανδρείας. Απέχει περίπου 28 χιλιόμετρα ανατολικά από τη Θεσσαλονίκη και για να φθάσει εκεί ο προσκυνητής ακολουθεί το δρόμο προς τη Χαλκιδική.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου