Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Βολές από Γιώργο Γιασημάκη,για τον προϋπολογισμό 2017 που το νόμιμο το βλέπει και ηθικό!!!



Σε αντίθεση με τους νόμους που συντάσσονται για να προστατεύουν τους πολίτες, 
η ηθική δεν υπάγεται σε νομικά πλαίσια, αλλά είναι τρόπος ζωής του καθενός μας. Είναι ερώτημα λοιπόν, αν το νόμιμο είναι πάντα και ηθικό. Απάντηση που τη ζούμε οι περισσότεροι τα τελευταία χρόνια -χρόνια της εξαθλίωσης και της απόγνωσης- έχουμε! 

Το νόμιμο ΔΕΝ είναι και ΗΘΙΚΟ!
Θέλω να πιστεύω πως το ίδιο πιστεύει και ο δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης, ο οποίος όμως στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, δυστυχώς, δέχθηκε το απαράδεκτο, το οποίο και οφείλει να πάρει εμπράκτως πίσω, γιατί ένας νομοταγής πολιτικός, ναι, είναι υποχρεωμένος να προσαρμόζει τις δραστηριότητές του στα νομικά πλαίσια που τις ορίζουν. Ενας ηθικός πολιτικός όμως, πέρα από τους νόμους, θα πρέπει είναι σε αρμονία και με το περί δικαίου αίσθημα των συμπολιτών του.
Όλα τα παραπάνω είναι απόρροια της στοιχειοθετημένης πίεσης που δέχθηκε η δημοτική αρχή από τον αρχηγό της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιώργο Γιασημάκη, για τον προϋπολογισμό του 2017 που κατέθεσε σήμερα προς ψήφιση.

 Ήταν καταγγελίες για απευθείας αναθέσεις, για κατατμήσεις έργων και πρόχειρους διαγωνισμούς, που ήταν «βροχή», οδήγησαν το δήμαρχο να δηλώσει πως “ο νόμος το επιτρέπει…”! 

Συν βέβαια με τη θέση του κ. Γιασημάκη για αλλοίωση των στοιχείων του προϋπολογισμού 2016, όπως έχει ήδη επίσης καταγγείλει και στο δημοτικό συμβούλιο και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, είναι φυσικό να δημιουργεί πρόβλημα στην εγκυρότητα του προϋπολογισμού 2017 που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Επίσης ο κ. Γιασημάκης ζήτησε από το προεδρείο να καταγραφεί στην απόφαση που θα πάει για έλεγχο νομιμότητας η θέση του αυτή.
Τοποθέτηση για τον προϋπολογισμό έκανε και ο αντιδήμαρχος οικονομικών Ανδρέας Γαζβινιάν, όπως και ο δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Χατζηιωάννου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου