Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Πάλι καλά που δέν ζήτησε και άγημα της Προεδρικής Φρουράς να τους προυπαντήσει




Τμήμα υποδοχής στο hotspot Μαλακάσας ζητά ο Δήμαρχος Ωρωπού για τους Αφγανούς μαθητές που φέρνει το Υπουργείο στο ΕΠΑΛ
Να δημιουργηθεί τμήμα υποδοχής μέσα στα hotspot της Μαλακάσας, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, πρότεινε ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης κατά την συνάντησή του, χθες, το απόγευμα με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ, με αφορμή την απόφαση του υπουργείου να φοιτήσουν δώδεκα 19χρονοι Αφγανοί στο ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου Ωρωπού, χωρίς πιστοποιητικά υγείας.
Η φοίτηση δώδεκα 19χρονων Αφγανών μεταναστών στο σχολείο, διχάζει την τοπική κοινωνία του Ωρωπού και προκαλεί έντονο πονοκέφαλο στην Δημοτική Αρχή, ενώ το σχολείο την προηγούμενη εβδομάδα τελούσε υπό κατάληψη.
Χθες στο ΕΠΑΛ, κατά τη  συνάντηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση,  συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα που έχει προκύψει και ελήφθησαν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις της Δημοτικής Αρχής.
Κατά τη συνάντηση όλοι συνηγόρησαν ότι τα παιδιά αυτά, τα οποία φιλοξενούνται στη χώρα μας, θα πρέπει, εφόσον το επιθυμούν, να αποκτήσουν την ελληνική παιδεία ώστε ευκολότερα να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία.
Επειδή, πλέον, οι γονείς και οι μαθητές αρνούνται την μαθητική συνύπαρξη με τα άτομα από το Αφγανιστάν, ο Δήμαρχος αποφάσισε η Δημοτική Αρχή με έγγραφό της προς το υπουργείο Παιδείας  να ζητήσει να δημιουργηθεί Τμήμα Υποδοχής μέσα στο hotspot της Μαλακάσας.
Αύριο το απόγευμα θα επαναληφθεί η συνάντηση του Δημάρχου με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων  στο ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου, οπότε να υπάρξει ενημέρωση για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.
http://www.apopsi-tora.gr/

Αυτά αναφέρει ένα ρεπορτάζ !!

εμείς ...

Παρατηρησούλες και σχόλια





1
.Πληροφορίες ( απο τουλάχιστον 2 γονείς μαθητών ΕΠΑΛ) μας λένε πως πρόκειται για καμμιά εικοσαριά μετανάστες απο το Αφγανιστάν οι οποίοι ΌΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ κατά σύμπτωση με την βοήθεια του Αλλάχ  και των ΜΚΟ δηλώνουν πως έχουν όλοι γεννηθεί 1999-2000 

2.Ρέ μας δουλεύετε??
Απο πότε όποιος φιλοξενείται για λίγο !!!!,πρέπει να μετέρχεται της Ελληνικής παιδείας με σκοπό να ενταχτει στην Ελληνική Κοινωνία??
Εκτός εάν είστε γνώστες σχεδιασμών που προβλέπουν κάτι τέτοιο (ΜΟΝΙΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ)και με χαρά το ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΤΕ..εάν και εφ όσον ισχύει αυτο τότε να μας πείτε
ποιά τα ωφέλη γενικώς .......  εάν υπάρχουν .

Και για να συννενοηθούμε μάλλον εννοείται ελληνικό τρόπο ζωής γιατί Ελληνική Παιδεία πρέπει να να το θέλεις και να
στρώσεις κώλο απο το δημοτικό μέχρι το τέλος του Λυκείου και πάλι δεν είναι σίγουρο πως θα αποκτήσεις 


3.Το τμήμα υποδοχής δηλαδη τί θα κάνει ?? θα τους κάνει ταχύρυθμα Ελληνικά και απομουσουλμανοποίηση?? θα τους μάθει πχ να σέβονται τις Ελληνίδες κοπέλλες που σπουδάζουν στο ΕΠΑΛ δηλαδή και διάφορα άλλα τέτοια όμορφα??

Δυστυχώς και κατά την άποψη μας το παιχνίδι χάθηκε τότε όταν ο Δήμαρχος ΡΟΥΣΣΗΣ ελαφρά τη καρδία αποδέχτηκε (με μεγάλη περηφάνια κατα δήλωσή του ) τους μετανάστες στον Ωρωπό τους οποίους αυτός αλλά και το όλο σύστημα μας παρουσίαζε ως πρόσφυγες και παρέκαμψε  την  αποφάση του Δημοτικού Συμβουλίου για φιλοξενία και υπό όρους 500 μόνον ατόμων 


Καλά τον έχουν ονομάσει
ΧΡΗΣΙΜΟ ΔΗΜΑΡΧΟ


Συνέχεια στο μέλλον .... στο μέλλον που είναι βαλτοί να μας το στερήσουνε.

YΓ.
Αφγανές δεν υπάρχουν που να θέλουν να αποκτήσουν την Ελληνική παιδεία?μόνο Αφγανούς 19 χρονους έχετε πάνω στην Μαλακάσα??



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου