Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

Ως ηγέτης όλων των ισλαμικών κρατών εμφανίστηκε ο Ερντογάν – Αυστηρές προειδοποιήσεις σε Τραμπ!

Η σημερινή εμφάνιση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η ομιλία του στην έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη ήταν τουλάχιστον ηγετική.
Στην ομιλία του ο Ερντογάν εμφανίστηκε οργισμένος με την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
«Η απόφαση που ελήφθη για μια πόλη που είναι υπο κατοχή δεν έχει καμία ισχύ. Ευχαριστούμε όλες τις χώρες που δεν αναγνώρισαν αυτή την παράνομη απόφαση», είπε ο Ερντογάν.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε ακόμα ότι «Σήμερα η Παλαιστίνη επανέρχεται στο καθεστώς του 1947. Το Ισραήλ είναι ένα κράτος κατοχής και ένα κράτος τρομοκράτης».
Και συνέχισε: «Η απόφαση της Αμερικής για την Ιερουσαλήμ εκτός του ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο είναι και ένα χτύπημα στον πολιτισμό μας. Ως ισλαμικά κράτη δεν θα εγκαταλείψουμε την διεκδίκηση ενος ανεξάρτητου και κυρίαρχου Παλαιστινιακού Κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Καλώ όλα τα ισλαμικά κράτη να αναγνωρίσουν το Παλαιστινιακό Κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Καλούμε την Αμερική να κάνει πίσω!»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου