Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Η πολυνομία που σκοτώνει



Η γραφειοκρατία της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι ένα σωρό αργόσχολοι που προσπαθούν να πνίξουν τα έθνη κάτω από ένα απίστευτης έκτασης και ασυναρτησίας χαρτοβασίλειο με κανονισμούς, ρυθμίσεις και οδηγίες. Κάνουν τη ζωή όλων δύσκολη για να παραμείνει η δική τους εύκολη, να συνεχίσουν να υπεραμείβονται για να παράγουν διάλυση, παρακμή και ιδέες που αποδομούν τον δυτικό πολιτισμό.
Για καθετί, για την παραμικρότερη λεπτομέρεια που αφορά τις ζωές των ανθρώπων, παράγουν οδηγίες επί οδηγιών, ντιρεκτίβες που απευθύνονται σε κράτη τα οποία δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ, έθνη άγνωστα σε αυτούς, λαούς που ίσως και να μην τους έχουν και σε τόσο μεγάλη υπόληψη. Τούτες οι εντολές, το αδιανόητο χαρτομάνι, είναι αδύνατο να τηρηθούν από μια κανονική κοινωνία με κανονικούς ανθρώπους. Απλά θεσμοθετούνται για να υπάρχουν και για να τηρούνται στο μέτρο και στον βαθμό που εξυπηρετούνται τα συμφέροντα που λαδώνουν την ευρωμηχανή της γραφειοκρατίας.
Η «δημοκρατία» σε σχετική έρευνα που δημοσίευσε ανέφερε ότι «ο αριθμός των εκπροσώπων των λόμπι στο διοικητικό κέντρο της Ε.Ε. ανέρχεται στους 30.000, ενώ το 75% της νομοθεσίας που ψηφίζεται επηρεάζεται από τις συγκεκριμένες ομάδες πίεσης».
Οι λομπίστες «επηρεάζουν» προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση για λογαριασμό των εταιριών που εκπροσωπούν. Ετσι, και με τη δική τους συμβολή δημιουργείται μια Βαβέλ, η οποία δεν μπορεί να έχει άλλη κατάληξη από μια θεαματική και ηχηρή κατάρρευση.
Η ασθένεια της γραφειοκρατίας, ωστόσο, δεν ταλαιπωρεί μόνο την Ε.Ε. Την προηγούμενη Τρίτη στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Τραμπ έκανε κάτι εντυπωσιακό: Φωτογραφήθηκε δίπλα σε δύο στοίβες με χαρτιά. Η μία ήταν κατά πολύ μικρότερη από την άλλη. Η μία στοίβα είχε 20.000 σελίδες. Επρόκειτο για την ομοσπονδιακή νομοθεσία του 1960. Η άλλη είχε 185.000 σελίδες (η τωρινή νομοθεσία), αριθμός που φανερώνει την εξωφρενική πολυνομία στις ΗΠΑ.
Η κυβέρνηση Τραμπ κατάφερε μέσα σε έναν χρόνο να καταργεί 22 υφιστάμενα άρθρα του ομοσπονδιακού κώδικα για κάθε ένα νέο που ψηφίζεται και δείχνει σε όλους τον δρόμο που πρέπει τάχιστα να ακολουθηθεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου