Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Οι Φοροεπιδρομές Και Τα «Πλεονάσματα» Άνοιξαν Πλέον Την Κερκόπορτα



Η φοροεπιδρομή που έχει ανακοινωθεί για τον καινούργιο χρόνο θα ανοίξει διάπλατα την Κερκόπορτα της Εθνικής Αμυνας. Είναι αδύνατον η κοινωνία μας να αντέξει μεγαλύτερη αφαίμαξη και να ζήσει με νέα υποτίμηση του βιοτικού επιπέδου. Ολα όσα λέγονται από τον πρωθυπουργό και τα άλλα στελέχη της αριστεροδέξιας συγκυβέρνησης δεν είναι απλώς παχιά λόγια και ψέματα.
Είναι μπαρουφολογίες!!!

 Οι οικονομικά νεκροί δεν δραπετεύουν ούτε από παράθυρα ούτε από τις φυλακές του μνημονίου. Είναι «τελειωμένοι».
Δεν πρόκειται καμία αριστερή ανάπτυξη ή βελτίωση των αριθμών να τους «αναστήσει»!
Είναι τέτοια η ανέχεια η οποία απλώνεται στη σύγχρονη Ελλάδα, που χρειάζονται δεκαετίες ομαλής και συνεχούς ανασυγκρότησης για να υπάρξει μια άλλη γενιά Ελλήνων στο μέλλον που θα ζήσει αξιοπρεπώς. Οσα υπέγραψαν οι κύριοι Τσίπρας και Τσακαλώτος είναι ληξιαρχική πράξη θανάτου της πραγματικής οικονομίας και εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών. Οποιος αναγνώσει με ελαφρά προσοχή τα νέα οικονομικά μέτρα που εφαρμόζονται από την 1.1.2019 αντιλαμβάνεται ότι η κυβερνώσα Αριστερά επέλεξε να στείλει στον οικονομικό θάνατο τον μισό και βάλε πληθυσμό προκειμένου να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση, η οποία, όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι το «αποφυλακιστήριο» από το μνημόνιο, αλλά η «άδεια ταφής» εντός της… περίφημης ευρωζώνης.
Τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση ερίζουν για την επίσκεψη Ερντογάν και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αλλά ουδείς εξ αυτών αντιλαμβάνεται πως η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι «κλινικά νεκρή», αφού λειτουργούμε με πλήρη εκχώρηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και ήδη έχουμε καίρια πληγώσει την Εθνική Αμυνά μας.
Ελπίζω να θυμάστε όλοι ότι έκανα δεκάδες εκπομπές κατά τη διάρκεια των οκτώ πέτρινων ετών του μνημονίου, υποστηρίζοντας πως η οικονομική ισοπέδωση της κοινωνίας θα φέρει ρήγματα στη συνοχή της, πτώση του εθνικού φρονήματος και μεγάλες πληγές στην απαραίτητη οικονομική λειτουργία και ευρωστία των Ενόπλων Δυνάμεων. Πιστεύει κάποιος από εσάς ότι τυχαία ο Ταγίπ Ερντογάν ανεβάζει στροφές την ώρα που συνθλίβεται οικονομικά η Ελλάδα και θεωρείται επαίτης στην Ευρώπη; Είναι συμπτωματικό το γεγονός ότι οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου του Αιγαίου, οι δεσμεύσεις των θαλασσίων περιοχών και η σκλήρυνση των απαιτήσεων της Αγκυρας ακολουθούν τα φορολογικά μέτρα, τα αιματηρά πλεονάσματα και την κάθετη πτώση της ψυχικής αντίστασης των Ελλήνων πολιτών;
Μην ακούτε κάποιες ευρωπαϊκές φωνές που μιλάνε για τήρηση της Λωζάννης και το απαραβίαστο των συνόρων. Οταν θα γίνει το «ΜΠΑΜ», ούτε Γερμανοί ούτε Ολλανδοί ούτε κανείς άλλος δεν θα τρέξει να στηρίξει την Ιερή Γη που ξεζουμίζουνε τώρα όλοι οι εταίροι. Εκείνη την ώρα θα μας πούνε να κάτσουμε στο τραπέζι να μοιράσουμε νησιά και βραχονησίδες ή να δεχθούμε μεγαλύτερη αυτονομία στη Θράκη. Στη δύσκολη ώρα θα μας πούνε: «Αφού έχετε εσείς στρατό στην Κύπρο, ας αφήσει και ο σουλτάνος τα στρατεύματα του Αττίλα στον Βορρά».
Ολοι οι νοήμονες Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι μια χώρα με άδεια ταμεία, με capital controls, χωρίς πιστωτικές γραμμές ανεφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς οικονομικές δυνατότητες να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό εξοπλισμών με την Τουρκία, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει έναν πολυήμερο πόλεμο σε ένα νησιωτικό αρχιπέλαγος με εκατοντάδες στόχους που μπορούν να καταληφθούν από έναν πολυπληθέστερο στρατό. Πολύ περισσότερο όταν αυτοί οι εταίροι έχουν εξαναγκάσει με την πολιτική τους να μεταναστεύσουν 500.000 νέοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων χιλιάδες επιστήμονες, στο εξωτερικό. Η χώρα παρουσιάζει πρόβλημα εφέδρων. Οι σύμμαχοι το ξέρουν.

 Και οι Τούρκοι το γνωρίζουν. Οι εφεδρείες αποτελούνται πλέον από μεγάλες ηλικίες και δεν υπάρχουν χρήματα για τη συχνή και επαρκή εκπαίδευσή τους.
Με τα μέτρα που φέρνουν Τσίπρας – Τσακαλώτος ολόκληρος ο λαός θα υποστεί ένα γιγαντιαίο σοκ!

Την ίδια ώρα, είναι παραπάνω από βέβαιο ότι τα εθνικά θέματα θα τεθούν στο τραπέζι, πιθανότατα θα ξεκινήσουμε με το Μακεδονικό και βλέπουμε.
Πόσο θα αντέξει ο Τσίπρας τη λαϊκή πίεση; Αρχίζει να γίνεται σίγουρο ότι θα πάει σε εκλογές μέσα στο 2018, ενδεχομένως και την άνοιξη. Πόσο θα αντέξει ο Μητσοτάκης, αν γίνει πρωθυπουργός, όλον αυτόν τον τυφώνα που φαίνεται στον ορίζοντα;
Ξεκινάνε χιλιάδες πλειστηριασμοί. Περισσότεροι από 20.000 υπάλληλοι πρέπει να φύγουν από τις τράπεζες. Ετοιμάζονται νέες εθελούσιες έξοδοι. Οι γύπες, οι επενδυτές (Γουάτσα, Πόλσον και άλλοι) θέλουν γρήγορα κέρδη. Ενα είναι σίγουρο: καθώς «λιώνει» ό,τι απέμεινε από την οικονομία και ρευστοποιείται το σύνολο του ιδιωτικού τομέα, θα επιτεθούν οι γείτονες, ενώ είναι αμφίβολο αν οι προστάτες-εταίροι και σύμμαχοι θελήσουν να μας βοηθήσουν. Θα είναι ιστορική ανοησία και λάθος να εμπιστευθούμε την τύχη μας σε ξένα χέρια και να βγάλουμε τα μάτια μας ως γνήσιοι απόγονοι του Οιδίποδα.
Καμία έξοδος στις αγορές, κανένα δήθεν «αποφυλακιστήριο» από το μνημόνιο, καμία πώληση λιμανιού ή της ΔΕΗ δεν πρόκειται να αναστήσει την οικονομία και την πληγωμένη άμυνα. Ολοι οι αρπακτικοί γείτονες βλέπουν την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας, αφουγκράζονται τις αντιστάσεις μας. Μετράνε πόσοι φεύγουν έξω, και πόσοι μουσουλμάνοι και ξένοι μπαίνουν μέσα.
 Υπολογίζουν πόσες μέρες μπορεί να αντέξει σε ένα «ντου», σε καινούργια «Ιμια», η πολύπαθη χώρα.
Το 2018 είναι κρίσιμη χρονιά.

Η πραγματική ελληνική οικονομία πάει πιο κάτω και οι γύρω περιμένουν μια διεθνή αναμπουμπούλα για να εκβιάσουν μοιρασιά των εδαφών μας.



Από τη στήλη «Αποκλίνουσα Συμπεριφορά» στην Ελευθερία του Τύπου





http://www.crashonline.gr/synenteukseis-gnwmes/1039036/giorgos-tragkas-oi-foroepidromes-kai-ta-pleonasmata-anoiksan-pleon-tin-kerkoporta/


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου