Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

Τροπολογία για δημόσιες συμβάσεις από ΟΤΑ για κάλυψη αναγκών μεταναστών και προσφύγωνΤην τροποποίηση σειράς διατάξεων αρμοδιότητας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που αφορούν παράταση προθεσμιών, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Στόχος είναι να δοθεί ευελιξία στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού που διαχειρίζονται κοινοτικούς πόρους, προκειμένου να κάνουν πιο γρήγορα προμήθειες στο πλαίσιο του στεγαστικού προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Τμήμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης των συνεπειών της προτεινόμενης ρύθμισης, το πρόγραμμα φιλοξενίας θα συνεχιστεί και για το έτος 2018 με τις ίδιες ανάγκες που κυρίως αφορούν σε συμβάσεις για παροχή υπηρεσιών, προμήθεια αγαθών, μίσθωση ακινήτων κλπ. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρεται το στεγαστικό πρόγραμμα που τρέχει με επικεφαλής τον Δ. Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Δήμο Νεάπολης-Συκεών, το Δήμο Καλαμαριάς, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ΧΑΝΘ, PRAKSIS, ARSIS, το Ελληνικό Συμβούλιο για Πρόσφυγες και την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Μεταξύ άλλων, με την τροπολογία προβλέπεται παράταση κατά ένα έτος διατάξεων που επιτρέπουν, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας, τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την κάλυψη των αναγκών μεταναστών και προσφύγων (στέγαση, σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ)

http://www.dimarxos.gr/tropologia-gia-dimosies-symvasis-apo-ota-gia-kalypsi-anagkon-metanaston-ke-prosfygon/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου