Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Πλειστηριασμοί: Διώχνουν συμβολαιογράφους! «Είσαι ένα κοράκι»!



- Για μία ακόμη Τετάρτη οι πλειστηριασμοί βρίσκονται στο... κύριο πιάτο της επικαιρότητας
- Ολοένα και περισσότερος κόσμος που θέλει να διαμαρτυρηθεί για τους πλειστηριασμούς -ηλεκτρονικούς και μη- συγκεντρώνεται όσο περνά η ώρα, στο Ειρηνοδικείο
- Η πρώτη ένταση δεν άργησε! Δύο συμβολαιογράφοι που επιχείρησαν να μπουν απωθήθηκαν
- Έντονος διάλογος on camera και φωνές!
- Εμπόλεμη ζώνη θυμίζουν τα δικαστήρια! Κλούβες, δεκάδες αστυνομικοί και... λαμαρίνες έχουν "φράξει" την είσοδο!
 - Ποιοι πλειστηριασμοί θα γίνουν κανονικά σήμερα - Εκτός απροόπτου πάντα...
 - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο

Πλειστηριασμοί και… Τετάρτη έχουν γίνει εδώ και εβδομάδες έννοιες σχεδόν ταυτόσημες. Ή για να ακριβολογούμε οι… προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί. Διότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει μόνο ηλεκτρονικοί, αφού οι συνεχείς διαδηλώσεις και οι αποφάσεις των συμβολαιογράφων για αναβολές, έχουν κάνει την διαδικασία να κινείται με… ρυθμούς χελώνας.
Κι εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο ζήτημα έχει -εκτός φυσικά απο κοινωνική- μεγάλη πολιτική σημασία. Διότι οι Θεσμοί κάνουν ασφυκτικό πρέσινγκ στην κυβέρνηση ώστε να «τρέξουν» οι πλειστηριασμοί. Ένα μέτρο που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.

Κανονικά οι πλειστηριασμοί μεταξύ ιδιωτών

Σήμερα, λοιπόν, Τετάρτη 13.12.2017, το Ειρηνοδικείο στην οδό Λουκάρεως βρίσκεται στο προσκήνιο. Εκεί έχει ξεκινήσει και συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος από το μεσημέρι.Η περιοχή βέβαια, μετά από όλα όσα έχουν γίνει τις προηγούμενες εβδομάδες, θυμίζει «εμπόλεμη ζώνη». Πολλές κλούβες, πολλοί αστυνομικοί και λαμαρίνες να φράζουν την είσοδο.


Εδώ να σημειώσουμε πως οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν χθες αναβολή των πλειστηριασμών (σ.σ. διαβάστε στην συνέχεια του κειμένου την ανακοίνωσή τους). Αυτό όμως δεν σημαίνει πως σήμερα δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί.
Κι αυτό διότι στην ανακοίνωση υπήρχε η διευκρίνιση πως η αναβολή αφορά σε πλειστηριασμούς «με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους Δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία«. Αντιθέτως, «οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά«.

Έδιωξαν ήδη δύο συμβολαιογράφους!

Τα αίματα δεν άργησαν να «ανάψουν». Συμβολαιογράφοι προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο αλλά εμποδίστηκαν! «Είσαι ένα κοράκι» ακούγεται στο παρακάτω βίντεο να λέει ένας άνδρας σε μια συμβολαιογράφο και η ένταση είναι γεγονός.Στιγμές αργότερα εμποδίστηκε και δεύτερη συμβολαιογράφος, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απαγορεύουν την είσοδο ακόμη και στους δημοσιογράφους που επιχειρούν να «καλύψουν» το γεγονός!
Οι στιγμές στον… διωγμό της δεύτερης συμβολαιογράφου ήταν ακόμη πιο έντονες. Στο βίντεο φαίνεται ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, μέλοςτου κινήματος «Δεν Πληρώνω» να έχει πάρει στο… κατόπι τη γυναίκα!
«Κοράκια, χούντα» της φώναζε! «Ποια είστε εσείς κυρία μου; Πείτε το όνομά σας«, συνέχιζε.
Δείτε το βίντεο

Στο σημείο για μία ακόμη φορά βρίσκεται και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εκπροσωπώντας την Λαϊκή Ενότητα. 



Πλειστηριασμοί: Οι συμβολαιογράφοι χθες είχαν αποφασίσει αναβολή

Εδώ να σημειωθεί πως οι συμβολαιογράφοι που ανήκουν στη περιφέρεια του του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, αποφάσισαν χθες, Τρίτη 12.12.2017 να αναβληθούν οι πλειστηριασμοί.
Στην ανακοίνωσή τους ανέφεραν: «Αναβάλλεται η διαδικασία των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειάς μας με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους Δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι έχουν προγραμματισθεί για την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017.
Επισημαίνεται ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικάΗ ως άνω απόφαση ελήφθη προκειμένου να υλοποιηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι σχετικές με τη διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών.
Είναι αυτονόητο ότι η διαδικασία διεξαγωγής πλειστηριασμών απαιτεί ευαίσθητους χειρισμούς από όλες τις πλευρές. Κοινός στόχος αποτελεί η ομαλή και ασφαλής διεκπεραίωσή τους προς το συμφέρον όλων υπό τις παρούσες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την Ελληνική κοινωνία και αγορά».
Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου