Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017

Aπαγόρευση χρήσης του Kaspersky Antivirus από δημόσιες υπηρεσίες στις ΗΠΑΗ αμερικανική κυβέρνηση προχώρησε στην απαγόρευση χρήσης από ομοσπονδιακές υπηρεσίες και οργανισμούς του Kaspersky Antivirus και οποιουδήποτε άλλου λογισμικού της Kaspersky.
Μάλιστα ο σχετικός νόμος θα βρίσκει εφαρμογή ακόμη και σε προϊόντα εταιρειών που ελέγχονται από την Kaspersky, με οποιονδήποτε τρόπο. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η σύγκρουση της αμερικανικής κυβέρνησης με την ρωσική εταιρεία Kaspersky ξεκίνησε όταν η Wall Street Journal προχώρησε σε δημοσίευμα που αφορούσε χάκερς οι οποίοι εργάζονταν για λογαριασμό της ρωσικής κυβέρνησης και είχαν κλέψει αρχεία από πράκτορα της αμερικανικής NSA (Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας).
Ο πράκτορας φέρεται να επεξεργάστηκε τα επίμαχα, διαβαθμισμένα έγγραφα στο σπίτι του, με αποτέλεσμα αυτά να «σαρωθούν» από την cloud υπηρεσία antivirus της Kaspersky που ήταν ήδη εγκατεστημένη στον υπολογιστή.
Η Kaspersky παραδέχθηκε ότι είχε «εντοπίσει» τα έγγραφα της NSA, άλλα μόλις το έπραξε, διέγραψε τα επίμαχα αρχεία τα οποία το antivirus είχε συλλέξει για ανάλυση κακόβουλου λογισμικού. Συγχρόνως η εταιρεία προσφέρθηκε να επιτρέψει σε ανεξάρτητους ερευνητές να εξετάσουν των κώδικα του λογισμικού της.
Προφανώς, αυτές οι εξηγήσεις δεν στάθηκαν αρκετές με αποτέλεσμα να ψηφιστεί από το Κογκρέσο ο σχετικός νόμος που απαγορεύει της χρήση λογισμικού της Kaspersky από ομοσπονδιακές δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς. Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του 2018.
Πολλοί αναλυτές στις ΗΠΑ θεωρούν ότι η Kaspersky θα έπρεπε να είχε ενημερώσει η ίδια τις αμερικανικές αρχές για το συμβάν, καθώς τώρα καλείται να αποδείξει ότι δεν είχε καμία ανάμιξη ή ότι δεν βοήθησε τους πράκτορες της ρωσικής κυβέρνησης να αποκτήσουν πρόσβαση στα αρχεία.

http://www.pestaola.gr/prohibition-of-use-of-kaspersky-antivirus-by-us-government-agencies/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου