Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

Πεζοναύτες σε Αυλώνα -2 εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις !!!!Η δεύτερη άποψη απο τεχνικής πλευράς φαινεται να στέκει πάντως 
ΑΠΟΨΗ ΠΡΩΤΗ 


Η πιο νευραλγική επιχειρησιακά μονάδα του Στρατοπέδου Γεωργούλα η 32η Ταξιαρχία, μεταφέρεται Αυλώνα. Βαρύ το πλήγμα για την τοπική οικονομία.
Υπό «διωγμό» η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών από τον Βόλο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, υπάρχει ειλημμένη απόφαση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, για την κατάργηση της πιο νευραλγικής επιχειρησιακά μονάδας, όπως είναι η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, από το Στρατόπεδο Γεωργούλα του Βόλου, και η μεταφορά της στον Αυλώνα.
Σε αναβρασμό συνολικά 1.000 στρατιωτικοί και στρατιώτες. Βαρύ το πλήγμα για την τοπική οικονομία και όχι μόνο αν εφαρμοστεί η συγκεκριμένη απόφαση.
Σύμφωνα με έγγραφο που ήρθε αρχές της εβδομάδας, η μετεγκατάσταση γίνεται άμεσα εντός Ιανουαρίου 2018, μέχρι 26 του μηνός, προκειμένου να μην υπάρχουν αντιδράσεις.«Χρυσώνουν το χάπι» σε άλλες περιοχές μετά τις αντιδράσεις με το κλείσιμο του κέντρου εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στον Αυλώνα, η γνωστή μέθοδος της υδροκέφαλης Αθήνας, να καλύψουν τα συμφέροντα της πρωτεύουσας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχικός σχεδιασμός δεν προέβλεπε την μετεγκατάσταση της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, αλλά μετά τις έντονες αντιδράσεις στην Αττική για το κλείσιμο του κέντρου στον Αυλώνα επιλέχτηκε τα χτυπήματα να δοθούν σε άλλες περιοχές στην επαρχία όπως ο Βόλος.
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ (16/12/2017) ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ»:

https://www.thinknews.gr/defence/32i-taxiarchia-pezonafton-metakomizi-apo-ton-volo-gia-avlona-antidrasis-stin-magnisia/                                                  

ΑΠΟΨΗ ΔΕΥΤΕΡΗ 

Ενισχύεται η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης: H 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών δίπλα στα αποβατικά και αρματαγωγά έτοιμη για μάχη μέχρις εσχάτων σε όλο το Αιγαίο

Αμεσο ελληνοτουρκικό επεισόδιο βλέπουν οι Επιτελείς και μεταφέρουν την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών 32 ΤΞΠΝ από το Βόλο στον Αυλώνα όπως αναφέραμε και στο άρθρο μας (δείτε εδώ) .
Χαρακτηριστικό της ανησυχίας είναι ότι 3 τάγματα πεζοναυτών βρίσκονταν από το ’74  σε Βόλο και στη Σύρο εξαφανισμένα επιχειρησιακά και μακριά από τα αποβατικά και μόλις τώρα αποφασίστηκε η μεταφορά τους.
Η μονάδα ήταν πολύ μακριά από την έδρα της Διοίκησης Αμφίβιων Δυνάμεων (ΔΑΔ) στην οποία ανήκει και το σύνολο των αποβατικών σκαφών του Στόλου (Α/Γ και ΠΤΜ) δηλαδή των 5 αρματαγωγών κλάσης Ιάσων και των 2+1 ΠΤΜ τύπου Zubr.

Οι Έλληνες Πεζοναύτες αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο ρόλος τους είναι ιδιαίτερα σημαντικός αν αναλογιστεί κανείς την τεράστια ακτογραμμή της Ελλάδας και τα εκατοντάδες νησιά και τις βραχονησίδες που καλούνται να υπερασπίσουν.
Η γειτνίαση του Αυλώνα με το λιμάνι στη Σκάλα Ωρωπού είναι ιδανική για την άμεση μετακίνηση της μονάδας και φόρτωσης ανδρών και υλικών στα Α/Γ ή τα ΠΤΜ.
Παράλληλα ο σχηματισμός θα μπορεί να εκμεταλλεύεται και το πεδίο βολής του ΚΕΤΘ στον Αυλώνα, για παράδειγμα με την 32η Ιλαρχία Μέσων Αρμάτων Πεζοναυτών ή την 32 Μοίρα Πεδινού Πυροβολικού.
Αρα μάλλον οι συνομιλίες με τον Ρ.Τ.Ερντογάν δεν πήγαν και τόσο καλά τελικά.
Συνεπώς, η μεταφορά του σχηματισμού από το Στρατόπεδο Γεωργούλα στον Αυλώνα πρόκειται να γίνει άμεσα.
Όπως αναφέρει έγγραφο του ΓΕΣ που ήρθε στη δημοσιότητα πρόκειται να ξεκινήσει στις αρχές Ιανουαρίου του 2018 και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 26 του μηνός.
https://www.pentapostagma.gr/0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου