Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Τουρκία: «Η Ελλάδα κατέχει παράνομα 18 νησιά»



Επίθεση στον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, κατηγορώντας τον για υποχωρητικότητα απέναντι στην Ελλάδα.

«Αντί ο Ερντογάν να ζητήσει πίσω τα 18 νησιά του Αιγαίου, που έχει καταλάβει παράνομα η Ελλάδα, μίλησε για επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης» τόνισε ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον ηγέτη του CHP, ο Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, άνοιξε το ζήτημα της Συνθήκης της Λωζάνης, χωρίς, να αναφερθεί στα 18 νησιά του Αιγαίου, που έχει «καταλάβει η Ελλάδα».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Yeniçağ Gazetesi, ο Κιλιντσάρογλου ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα έχει τοποθετήσει 5.000 στρατιώτες σε 18 νησιά του Αιγαίου που κατέχει παράνομα.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου θέτει ζήτημα παράνομης κατοχής από την Ελλάδα νησιών του Αιγαίου. 

Την Δευτέρα, τούρκοι εθνικιστές εισέβαλαν στην Αγία Σοφία προκειμένου να προσευχηθούν, διαμαρτυρόμενοι για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, πρόκειται για οπαδούς της ακροδεξιάς οργάνωσης Alperen - παρακλάδι των Γκρίζων Λύκων - οι οποίοι εισήλθαν στην Αγία Σοφία για να πραγματοποιήσουν εκεί την προσευχή τους και να αντιδράσουν με αυτό τον τρόπο στην αναγνώριση, εκ μέρους των ΗΠΑ, της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.


http://www.tanea.gr/news/greece/article/5496381/toyrkikh-antipoliteysh-h-ellada-katexei-paranoma-18-nhsia/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου