Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017

Μετά την «Ευρυδίκη» ο «Ζήνωνας» – Απίστευτη εικόνα από τη NASA

Σε εξέλιξη η δημιουργία του Μεσογειακού κυκλώνα "Ζήνων" νοτιοανατολικά της Σικελίας! Δορυφορική εικόνα πριν λίγο από τη NASA.

Ο κυκλώνας «Ζήνωνας»

Ταυτόχρονα το Ιόνιο και η Δυτική Ελλάδα θα επηρεαστούν από τον Μεσογειακό κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά, τον Ζήνωνα. Ωστόσο, είναι αρκετά νωρίς για να προβλεφθεί η ακριβής πορεία του.
Κυκλώνες τέτοιου τύπου έχει επικρατήσει να ονομάζονται medi-canes, σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes, συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις.
Σε σελίδα του meteo.gr στο Facebook ανέβηκε και μια φωτογραφία από τη NASA. Δείχνει τη δημιουργία του μεσογειακού κυκλώνα νοτιοανατολικά της Σικελίας

Καλλιάνος: Μην ξεγελιέστε!

Στο μεταξύ, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, στη σελίδα του στο Facebook, καλεί τους πολίτες να μην… ξεγελιούνται από την πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού. Γιατί από το βράδυ αναμένονται ξανά καταιγίδες.
Όπως τονίζει, από το βράδυ αναμένεται νέο «ξέσπασμα» με σποραδικές καταιγίδες που θα απασχολήσουν μεγάλο μέρος του νόμου Αττικής και ενδεχομένως και των δυτικότερων περιοχών της που έχουν ήδη πληγεί.
«Φαίνεται ότι θα έρθει κάτι αρκετά δυνατό και ότι σε τοπικό επίπεδο θα σημειωθούν αρκετά χιλιοστά βροχής. (…) Αυτή η κατάσταση, με εξάρσεις και υφέσεις, θα διατηρηθεί στην Αττική μέχρι και το Σάββατο το βράδυ», τονίζει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Δείτε το post του

Καιρός – ΕΜΥ: Επιδείνωση μέχρι το πρωί του Σαββάτου!


«Η κακοκαιρία που επηρεάζει τη χώρα μας θα διατηρηθεί σχεδόν στο σύνολό της, σήμερα, αύριο και περίπου μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, οπότε από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα υπάρξει μια πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού. Ουσιαστικά, οι καταιγίδες και οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα σταματήσουν την Κυριακή στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται κατά τόπους συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους».
Στην Αττική, όπως σημειώνει ο κ. Λάλος, κατά διαστήματα και την Πέμπτη και την Παρασκευή αλλά και τουλάχιστον μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, οι βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλώνονται δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους ισχυρές. Μεγαλύτερη βελτίωση θα σημειωθεί σταδιακά μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

http://www.newsit.gr/kairos/kairos-meta-tin-eyrydiki-o-zinonas-apisteyti-eikona-apo-ti-nasa/2293668/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου