Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017

Ζήνωνας και Ευρυδίκη δοκιμάζουν την Ελλάδα
Για πέμπτη ημέρα η Ευρυδίκη συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα μας, δίνοντας την Παρασκευή 17/11, από τις πρωινές ώρες, ισχυρά  φαινόμενα (βροχές και καταιγίδες) σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.
Τα ισχυρά φαινόμενα, οπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επηρεάσουν περιοχές της Κεντρικής και ΔυτικήςΜακεδονίας και της Θεσσαλίας, ενώ βροχές αναμένονται και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην Αττική. Μέχρι το βράδυ καταιγίδες αναμένονται και στο Αιγαίο, περισσότερο έντονες στα βόρεια τμήματα του.
Ο παρακάτω χάρτης παρουσιάζει τις βροχές που προβλέπονται το μεσημέρι της Παρασκευής 17/11 στη χώρα μας.


Όπως αναφέραμε από την Πέμπτη, στο Ιόνιο έχει σχηματιστεί Μεσογειακός κυκλώνας με τροπικά χαρακτηριστικά, ο Ζήνων, όπως διακρίνεται και στην δορυφορική φωτογραφία που ακολουθεί. Σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, ο Ζήνων θα κινηθεί στα ανοικτά του Ιονίου την Παρασκευή, προκαλώντας βροχές και καταιγίδες στα Δυτικά. Το Σάββατο αναμένεται να κινηθεί ανατολικά, νεότερα για την πορεία του θα δοθούν με νέα ανακοίνωση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου