Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Ι.Χ.: Αυξάνεται ο αριθμός των ανασφαλίστων




Τουλάχιστον 450.000 κυκλοφορούν στους  δρόμους. Ολιγωρία στις διασταυρώσεις
Η μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία διασταύρωσης των ανασφάλιστων οχημάτων διογκώνει το πρόβλημα. Τουλάχιστον 450.000 χιλιάδες Ι.Χ. κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους ελληνικούς δρόμους, με τον αριθμό τους να αυξάνεται καθημερινά, συνιστώντας ένα επικίνδυνο φαινόμενο για όλους τους οδηγούς. 
Η αδυναμία της Πολιτείας να προχωρήσει στον εντοπισμό και στη διασταύρωση των στοιχείων στέλνει μήνυμα ανομίας στην αγορά, ο νόμος για την υποχρεωτική ασφάλιση παραμένει ανεφάρμοστος επί σειράν ετών και οι πολίτες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

Στην απόπειρα που έγινε το καλοκαίρι για να εφαρμοστεί η νομοθεσία, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.100.000 ευρώ για ανασφάλιστα οχήματα, τα οποία όμως στη συνέχεια ανακλήθηκαν καθώς περιείχαν μεγάλο αριθμό λαθών, για διάφορους λόγους, που είχαν να κάνουν κυρίως με την κεντρική βάση δεδομένων η οποία χρησιμοποιήθηκε. Σύμφωνα με στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, ακόμα και αυτοί που ασφαλίστηκαν το καλοκαίρι τώρα δείχνουν να μην ανανεώνουν συμβόλαια, ενώ στη μακρά λίστα πιθανόν να εντάσσονται και άλλοι.

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση που ένα ανασφάλιστο όχημα προκαλέσει ζημιά σε άλλο ασφαλισμένο όχημα, τότε ο νόμος προβλέπει αφαίρεση πινακίδων για δύο χρόνια, αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, ποινικές κυρώσεις και υψηλά χρηματικά πρόστιμα. Την άμεση εφαρμογή του νόμου για τα ανασφάλιστα οχήματα ζητάει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ) Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, τονίζοντας ότι το θέμα εξελίσσεται σε μια τεράστια ανομία με την ανοχή της Πολιτείας.

«Το μήνυμα που περνούν τόσο οι ανασφάλιστοι όσο και η αδρανής Πολιτεία είναι τραγικό, καθώς επιτρέπεται επί σειράν ετών η μη εφαρμογή του νόμου χωρίς ποινές. Εάν συνεχιστεί η σημερινή διστακτική, άτολμη και τελικά μη νόμιμη συμπεριφορά, τα ανασφάλιστα θα διογκωθούν ανεξέλεγκτα με ολέθριες συνέπειες» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΕΕΑ.

Σημειώνει ότι είναι ανήκουστο και πιθανόν παγκόσμια πρωτοπορία να μην εντοπίζονται οι ανασφάλιστοι λόγω τεχνικών προβλημάτων. Και παρότι οι αρμόδιοι επικαλούνται τις διαδικασίες και την προσπάθειά τους να οργανώσουν τα ανοργάνωτα, δεν μπορεί να δοθεί συγχωροχάρτι σε αυτά που συμβαίνουν, δεν δικαιολογεί κανέναν και οτιδήποτε να μην εφαρμόζεται ο νόμος.

http://www.dimokratianews.gr/content/80216/ih-ayxanetai-o-arithmos-ton-anasfaliston

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου